Výzva

17. lekce

Přílohy a pečivo

 

  • Přílohy
    • Preferujte celozrnné výrobky z celozrnné mouky (z různých druhů obilnin), které mají lepší nutriční vlastnosti než produkty z bílé mouky, obsahují minerální látky a vlákninu.
    • Dbejte na pestrost příloh (celozrnné těstoviny a kuskus, rýže natural), celá obilná zrna, bulgur, amarant, jáhly, pohanka, quinoa, teff
  • Pečivo

    • vybírejte celozrnné (vláknina, vitamíny, minerály)

    • kupujte balené druhy pečiva (kvůli složení pečiva)

    • 1. místo ve složení = potravina s největším zastoupením (celozrnný žitný šrot, mouka celozrnná pšeničná, žitná, špaldová)

    • vhodné také některé celozrnné směsi na pečení s obsahem žitné mouky 

    • pozor na tučnost pečiva, do kterého se přidávají semínka a ořechy, rostlinné oleje, máslo nebo – ideálně do 2-3 % tuků/100 g

  • Pokud ještě nemáte můj recept na domácí chléb:

Pusťte se do 17. lekce: